Menü Bezárás

Creation of the Gods 1: Kingdom of Storms

Fordító: DragonGirl • Editor: MAnna

Időtartam: 148 perc

Miután összeesküvést szőtt egy álnok rókadémonnal, hogy megölje az apját a királyt és magához ragadja a hatalmat, Yin Shou olyan brutális zsarnokként uralkodik, hogy magára vonja a mennyek haragját. Egy utolsó kísérletként, hogy megmentsék a kétségbeesett halandók világát a pusztulástól, Kunlun halhatatlanjai úgy döntenek, hogy közbelépnek, és egy valószínűtlen bajnokba fektetnek, aki elég bátor ahhoz, hogy kihívja és legyőzze a velejéig romlott királyt – még ha ez mindenébe kerül is.

Történelmi lábjegyzet: Az eredeti regény a The Investiture of the Gods egy 16. századi kínai regény, a Ming-dinasztia (1368-1644) idején írt istenek és démonok (shenmo) műfajának egyik legfontosabb népnyelvi kínai műve. A 100 fejezetből álló művet először 1567 és 1619 között adták ki könyv alakban, egy másik forrás szerint 1605-ben jelent meg véglegesített kiadásban, a mű a történelem, a folklór, a mitológia, a legendák és a fantázia elemeit ötvözi. A történet a Shang-dinasztia hanyatlásának (Kr. e. 1600-1046) és a Zhou-dinasztia (Kr. e. 1046-256) felemelkedésének korában játszódik. A kínai mitológia számos elemét, köztük istenségeket, halhatatlanokat és szellemeket fonja egybe. A regény megírását Xu Zhonglinek tulajdonítják.

A trilógia további részei: Az első film főként a Shang-dinasztia utolsó királyának trónra lépését követő politikai bukás fantasztikus és fiktív változatát meséli el. A trilógia két folytatásos filmjét 2024-ben és 2025-ben tervezik bemutatni, a második film Xiqi védekezését mutatja be Shang támadása ellen, míg a harmadik film Xiqi ellentámadását, végső győzelmét és a Zhou-dinasztia megalapítását.

Szereplők

Előzetes

Továbbiakért jelentkezz be!
2
0
Posted in Befejezett » Filmek, Befejezett filmek » Kína, Filmek, Filmek » Kína, Fordító » DragonGirl, Huang Bo, Kris Phillips, Li Xue Jian, Luke Chen, Naran, Yu Shi

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?